ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ

ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ
Η Guarana, φύεται στο δάσος του Αμαζονίου. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βραζιλία, έγινε αγαπητή σε όλο τον κόσμο κυρίως ως υποκατάστατο του καφέ. Είναι εξαιρετικά τονωτική και διεγερτική, καθώς οι καρποί του Guarana περιέχουν περισσότερη καφεΐνη –λέγεται γκουαρανίνη- από τους καρπούς του καφεόδεντρου. Η γκουαρανίνη, που απορροφάται αργά από τον οργανισμό, σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα αλκαλοειδή και τη θεοβρωμίνη δίνουν αντοχή, ενέργεια, πνευματική διαύγεια και αυτοσυγκέντρωση.

Η σκόνη Guarana ανακουφίζει από το αίσθημα κόπωσης, βοηθά στην γρηγορότερη ανάκτηση των δυνάμεων μετά από ασθένειες, χαλαρώνει τους πιασμένους μυς, ενεργοποιεί το μεταβολισμό, έχει διουρητική δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση της διάρροιας και είναι ιδανική για όσους κάνουν έντονη πνευματική εργασία, τους αθλητές και όσους αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.
Οι Ινδιάνοι του Αμαζονίου τη χρησιμοποιούσαν για να απαλύνουν τον υπερβολικό πόνο, αλλά και ως αφροδισιακό. Θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιγήρανση και τη μακροζωία. Τρόπος χρήσης : 1 έως 2 γραμμάρια το πρωί για μια δραστήρια ήμερα, για την απώλεια βάρους και τον έλεγχο της όρεξης ή 1 έως 2 γραμμάρια νωρίς το απόγευμα για ένα δραστήριο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: